| Tradicionalni recepti  | Članci  |  Mapa Hrvatske  |  Kontakt  |  apartmani  apartmani  apartmani        
a
NaslovnaHoteliApartmani Kampovi-Hrvatska Mobilne kučice Odmor-planine Slovenija AgroturizamGastro
Marketing

 

  Pretraživanje:
  apartmnai, kuće,
  hoteli, sobe, kampovi

  vrsta smještaja: 

  destinacija:

izaberite:

MIN ležaja:

 Max ležaja:

 cijena od:

 cijena do:

Marketing

PVC stolarija - Final forma d.o.o,

Bazeni; betonski bazeni, poliesterski bazeni, stiroppool bazeni   
 
Bazen je investicija koja osim što će podići vrijednost vaše nekretnine, imati ćete stalno zadovoljstvo, mogućnost relaksacije i rekreacije. Tri osnovna tipa bazena su;armiranobetonski, plastični i čelični. Osim cijene izvedbe bazena, i kompletne opreme u kalkulaciju treba ubrojiti daljnje održavanje bazena.
bazeni Bazen - beton
Bazen izveden u armiranom betonu je skuplja varijanta ali zato je najtrajnije rješenje.Treba ga izvesti prema komletnom projektu (statički proračun, nosivost tla, izvedbeni nacrti, armatura) i posao povjeriti stručnom izvođaču, jer svaki nedostatak je kasnije teško otkloniti zbog mogućih pukotina ili izdizanja tla.
Nakon iskopa izvodi se oplata i postavlja armatura i betonira. Bitno je dobro održavanje betona sve dok beton ne postigne zahtjevanu čvrstoću. 
bazeni Ova vrta bazena ima velike mogućnosti oblikovanja, i mogu se izvesti stepenasti vodopadi.
Kod bazena izvedenih od armiranog betona završni sloj može biti vodootporni gips, color gips, PVC obloga ili keramičke pločice.
Izgradnja armirano betonskog bazena, zavisno od naknadnog opremnja obično traje između 8-12 tjedana.

bazeni Bazeni - poliesterski
Bazeni se izrađuju različitih dimenzija i oblika iz jednog komada ( ljuske). Na gradilište se dostavljaju sa specijalnim vozilom. Dizalicom postavljaju na mjesto ugradnje.Otvor za bazen se nakon iskopa mora nivelirati pa tek onda se polaže korito bazena. Prostor između vanjske stjenke bazena i terena popunjava se običnim betonom. Ugradnja i motaža je brža nego kod drugih tipova bazena. Mora se osigurati dovoljna širina pristupa vozilu, prilikom dostave bazena.
bazeni Bazeni - ukopani
kod odabira tipa bazena, da li betonski, montažni,obložen vinilom,  poliesterski ili čelieni, bitno je uočiti  da ne odgovara svaki tip modela bazena za sve lokacije i uvjete. Isto tako je bitno koji su mogućnosti oblikovanja.
Najbolji način kako odrediti pravi oblik, vrstu  materijala s obzirom na teren i uklapanje u okoliš, posavjetujete se sa stručnjacima iz tog područja.
bazeni Bazeni - iznad zemlje
Postavljanje bazena iznad zemlje ekonomičnije je isplativije i brže se montira. Postoje tipovi bazena sa tvrtim i mekim stjenkama. Tipične tvrde stjenke su od fiberglasa ili metala i dulje traju. Bazeni od čeličnog lima se lako i brzo montiraju. Mogu biti ukopani, tada trabaju betonska bočna učvršćenja. Oblažu se PVC folijom, debljine 0,6mm. Zbog boljeg estetskog izgleda i lakšeg pristupa bazenu može se napraviti konstrukcija sa drvenim podom.
bazeni Bazueni - stiropool elementi
Gotovi elementi od stiropora mogu se krojiti i lako rezati na licu mjesta. Na dnu bazena izvede se armirano betonska ploča i armature (ankeri) se ostave iz ploče za veze sa vertikalnim sjenkama bazena.Paneli se pripremaju na licu mjesta, spajaju sa (armaturom) iz već izvedenie očvsnule betonske ploče poda bazena. Može se postaviti brže nego betonirani bazen i nema troškova za postavljanje oplate. Elementi stiropaora u tom slučaju čine izgubljenu oplatu koja ujedno služi i kao izolacija bazena. Bazen kada je izgrađen oblaže se PVC folijom debljine 1,5 mm. Ovaj sistem ima prednost jer se mogu izvesti svi oblici prema zahtjevu korisnika.
Bazeni - održavanje
Za zdravo korištenje bazena osnovni uvjet je čista  i bistra voda. Osim nedozvoljenog mehaničkog, vidljivog onečišćenja, voda mora  biti i kemijski  zadovoljavajuća. Za mehaničko čišćenje bazena koristimo uređaj za filtriranje i usisavanje za dno bazena. Od pribora koristimo: četke za čišćenje, termometar za vodu, zaštitna folija. To nam omogućuju filteri. Na tržištu postoji niz kemijska sredstva za čišćenje, dezinfekciju i reguliranje pH faktora vode.
Bazeni - održavanje - kloriranje
Kontrola pH vrijednosti je prva po važnosti..(pH vrijednost -koncentracija vodikovih iona u otopini) ako je pH manje od 7 - voda je kisela, ako je pH veći od 7 voda je lužnata. Zadovoljavajuća pH vrijednost je od 7,4 to 7,6.
Ako je pH iznad 7.6, dodaje se regulator za smanjenje pH, ako je pH niži od 7,4 dodajte regulator za povećanje pH.
Klor je uobičajno sredstvo za dezinfekciju vode, samo u slučaju ako je njen pH između 7,0 i 7,6.
Bazeni - održavanje - filteri
Na tržištu postoji niz uređaja koji rade automatski sa filterskim sistemom i istovremeno kloriraju vaš bazen. Za zdravo korištenje bazena voda mora biti čista. Osim mehaničkog (lišće,kosa,ulje, i mnoge bakterije) filteri održavaju vašu vodu čistom od bakterija. Iako postoje filteri sa kazetama, kod nas se najviše koristi sistem filtriranja na bazi pijeska. Razlog:jeftini,efikasni i ne traže puno održavanja.

Autor: www.mojanekretnina.eu

 Smještaj Hrvatska
 Smještaj Slovenija
 Gastro
 Recepti
 Hoteli   Kampovi - Slovenija   Gastro ponuda Tradicionalni  recepti 
 Apartmani    Slovenija - planine 
 Kampovi - Hrvatska 
 Odmor-planine 
 Agroturizam 

   | Hoteli  | Iznajmljivanje apartmana  |  Kampovi - Hrvatska |  Kampovi - Slovenija | Odmor-planine  |  Slovenija  Agroturizam  Gastro ponuda | 

           © 2007 - 2020  PROINFOKOD d.o.o.